ОСТАННІ НОВИНИ

КУА „Оптіма-Капітал“ і АТ „Кредит Банк (Україна)“ зміцнюють співробітництво

|

Вчора, 16 лютого 2005 року, КУА „Оптіма-Капітал“ і АТ „Кредит Банк (Україна)“ підписали угоду „про надання послуг з розміщення та викупу цінних паперів ІСІ“.

Згідно з угодою інвестиційні сертифікати пайових інвестиційних фондів КУА „Оптіма-Капітал“ будуть продаватися у відділеннях АТ „Кредит Банк (Україна)“, що дозволить суттєво розширити базу потенційних інвесторів як фізичних так і юридичних осіб. По-суті уже в найближчому майбутньому для придбання інвестиційного сертифікату варто буде просто звернутися у найближче відділення АТ „Кредит Банк (Україна)“ та отримати консультацію працівника банку.

За словами директора КУА „Оптіма-Капітал“ Максима Купріна „Співпраця з банківськими установами і використання філійної мережі банків є типовою стратегією роботи західних управляючих компаній. Це вигідно як для „Кредит-Банку“ так і для нас. Вони отримують ще один продукт, а ми не мусимо витрачатися на створення регіональних офісів“.

Варто зауважити, що угода про таку роботу між банківською установою та компанією з управління активами підписано вперше в Україні.

Раніше повідомлялося про розміщення інвестиційних сертифікатів усіх чотирьох фондів, створених КУА „Оптіма-Капітал“. Сума активів під управлінням становить 2 млн. 820 тис. грн. (номінальна вартість).

Дохідність диверсифікованих ПІФів КУА „Оптіма-Капітал“ станом на 1 січня 2005 року склала: по фонду „Збалансований“ – 25,47% річних; по фонду „Надійний“ – 26,14% % річних;

Довідка про компанію

Компанія з управління активами (КУА) „Оптіма-Капітал“ входить у групу компаній „Оптіма“, яка об’єднує фінансову компанію „Оптіма-фінанс“ та компанію „Оптіма-Інвест“. Групу було створено як універсальну фінансову інституцію (інвестиційний банк) з метою забезпечення клієнтів максимально можливим набором послуг на фінансовому ринку

„Оптіма-Інвест“ організувала емісію облігацій Торгової Компанії „Інтермаркет“. Цінні папери на суму 10 млн. гривень були розміщені менш ніж за два тижні. У січні цього року „Оптіма-Інвест“ оголосила про початок еміції облігацій компанії „Укртехнофос“ на суму 5 млн. грн..

Довідка про пайові інвестиційні фонди

Пайовий інвестиційний фонд (ПІФ) – відносно новий фінансовий інструмент на українському фондовому ринку і є одним з інструментів розміщення вільних коштів.

У Російській Федерації сума активів під управлінням складає 219 млрд. RUR Ставки дохідності коливаються в межах від 15% до 70%.

Обсяг ринку американських фондів спільного інвестування сягає 1,9 трильйона USD.

Сума активів під управлінням польських ІСІ сягає 10 млрд. USD.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *