ОСТАННІ НОВИНИ

Відбудеться тренінг для журналістів на тему: „Жінки на ринку праці: права та можливості. Роль ЗМІ“

|

3 березня Західноукраїнський центр „Жіночі перспективи“ відповідно до проекту „Подолання гендерної та вікової дискримінації на ринку праці в Україні: навчання та програма дій“ проведе для представників засобів масової інформації тренінг „Жінки на ринку праці: права та можливості. Роль ЗМІ“, – повідомила Західну інформаційну корпорацію заступник директора Центру „Жіночі перспективи“ Марта Чумало.

Як зазначила М.Чумало, порушення прав жінок в Україні мають систематичний і масовий характер, незважаючи на демократичні зміни в суспільстві за останні десять років. Через брак навчальних просвітницьких програм для представників ЗМІ становище жінок і проблеми гендерної рівності неадекватно висвітлюються в засобах масової інформації.

Гендерні стереотипи і гендерні упередження у масовій свідомості і професійних уявленнях в журналістському середовищі, а також гендерна необізнаність не тільки перешкоджають осмисленню принципів рівності прав і рівності можливостей для чоловіків і жінок, але і сприяють закріпленню і поширенню ідеології сексизму, яка утверджує ідеї переваги однієї статі над іншою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *