ОСТАННІ НОВИНИ

„Львівтеплоенерго” шукає інвестора

|

У Львівській міській раді сьогодні презентували проект покращення централізованої системи опалення, над яким протягом року працювала французька фірма ВСЕОМ. Директор МКП„Львівтеплоенерго” Ігор Марчак повідомив, що для його реалізації підприємство разом із французькою стороною займеться пошуком інвестора. Загальна вартість проекту 80 мільйонів доларів США, ефект самоокупності – п’ять років.

За словами Ігоря Марчака, французькі експерти дослідили технічний стан централізованої системи опалення нашого міста, фінансово-економічний стан теплопостачального підприємства та розробили проект покращення послуг з теплопостачання. „Французи відзначають, що інвестиційний клімат у нас покращився, а тому шукати інвестора реально. Цим ми і займемося”, – додав І.Марчак.

На думку французьких експертів, пошуки інвестора триватимуть протягом трьох місяців, і представити його зможуть вже влітку. Пан Марчак відзначив, що пріоритет надаватиметься передусім французам. „Але, якщо вони затягуватимуть, то ми шукатимемо інших”, – наголосив він.

Відповідно до проекту, модернізувати планують джерела теплової енергії (котельні), замінити теплові мережі (150 кілометрів мереж перебувають в аварійному стані) та модернізувати системи опалення кожного будинку (передбачається, що кожний будинок матиме індивідуальну систему опалення).

Однак, ефект від проекту пересічний споживач тепла зможе відчути хіба що через п’ять років. Саме стільки часу відводиться на його реалізацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *