ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати-сумісники повинні здати депутатські мандати хоча б заради гонору – Тягнибок

|

„Якщо колишня опозиція декларувала здачу депутатських мандатів сумісниками після виборів, то тепер вони повинні це зробити хоча б заради гонору” – заявив народний депутат України позафракційний Олег Тягнибок. Водночас він зазначив, що не є прихильником зміни закону і, відповідно, запровадження дострокових виборів депутатів ВРУ по вакантних округах. Разом з тим він повідомив, що при формуванні нових органів влади слід було врахувати виникнення цієї проблеми і уникати призначення депутатів-мажоритарників в органи виконавчої влади.

„Кожен з них не пішов з політики, а у випадку Петра Олійника, його теперішня посада дозволяє більше допомагати виборцям Сокальського виборчого округу”, — сказав Олег Тягнибок.

Щодо депутата від Франківського виборчого округу м. Львова Тараса Стецьківа, який може втратити мандат очоливши НТКУ, то Олег Тягнибок таке можливе призначення прокоментував так: „якщо виборці побачать якісні зміни в політиці телеканалу, то вони це оцінять і це не стане великою проблемою”. Натомість сам Тарас Стецьків, формально залишивши округ, міг би залишитись працювати в ньому своїх помічників, які б і відстоювали інтереси виборців.

Олег Тягнибок вважає, що зараз повинно відбутися переформатування керівництва парламентських комітетів і опозиції відповідно до передвиборчих обіцянок теперішньої провладної більшості мало б дістатись керівництво бюджетним та інформаційним комітетами, повідомляє „Гал-інфо“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *