ОСТАННІ НОВИНИ

В Інституті розвитку міста говорили про суспільні настрої львів’ян

|

Сьогодні в Інституті розвитку міста оприлюднили результати соціологічного дослідження суспільних настроїв львів’ян. Як повідомив директор інституту Андрій Садовий, третій рік поспіль вони проводять подібні соціологічні дослідження під час яких задають львів’янам найактуальніші питання. Цього разу ставили питання щодо результатів та сподівань від помаранчевої революції, а також з приводу проблем міста.

Як показало соціологічне дослідження у зв’язку з помаранчевою революцією більше 51% мешканців нашого міста очікує на незначне покращення життя, а 34% – на швидкі позитивні зміни. У Львові на покращення сподівається близько 90% опитаних респондентів. Як наслідок революції 23% опитаних вважають, що тепер мали б відбутися дострокові вибори до ВРУ, та 32% – що потрібні довибори в органи місцевого самоврядування.

Соціологічне дослідження також показало, що 78% опитаних не знають навіть прізвища депутата міськради від свого округу. На запитання, кого повинна торкнутись люстрація, 45% відповіли – „тих, хто будучи на керівній посаді, злісно порушував закон” та 17% – хто активно придушував опозицію. Третина респондентів також зійшлася на думці, що ЗМІ повинні максимально виявляти факти корупції і голосно про них заявляти, 20% – пропонує дати новій владі час для адаптації, а 12% – попонує оприлюднювати лише найгрубші порушення.

Соціологічне дослідження на замовлення Інституту розвитку міста проводив Незалежний центр соціолого-психологічних досліджень при Асоціації практикуючих психологів Львівщини. Шляхом ймовірнісної квотної вибірки було опитано 800 респондентів. Результати соцопитування відкриті для користування, їх також поклали на стіл у міськраді та обласній аджміністрації. Щоправда, А. Садовий зазначив, що оприлюдненно лише 20% результатів соціологічного дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *