ОСТАННІ НОВИНИ

Щороку на Львівщині навчають близько трьох тисяч управлінців

|

За рік у Львівській області проходять навчання близько трьох тисяч управлінців з органів місцевого самоврядування, – повідомив Західну інформаційну корпорацію директор Західноукраїнського регіонального навчального центру Петро Мавко.

„За рік ми проводимо близько 120 навчальних днів, це близько 60-70 різноманітних тем, які ми викладаємо. У кожному семінарі беруть участь близько 25 учасників, тобто за рік у нас навчаються до 3 тис. управлінців з органів місцевого самоврядування. Якщо це помножити на 5 центрів, то вийде, що на Україні близько 15 тис. працівників-управлінців проходять щорічні навчання. Проте, ця цифра є мала, оскільки в органах місцевого самоврядування налічується 130-140 тис. осіб. Окрім того, органи місцевого самоврядування – виборні органи, до яких обираються раз на чотири роки і кожен міський голова, який приходить на свою посаду є „нульовий“ у цій сфері. До того ж, він приводить свою команду, яка, як правило, складається з тих, хто працював на виборах та підтримував його. Тому навчання для них просто необхідні“, – зазначив П. Мавко.

Довідка: Західноукраїнський регіональний навчальний центр протягом шести років працює в консультаційно-навчальній царині для органів місцевого самоврядування і займаємося сферами повноважень, якими ці органи наділені в Україні. Всього в Україні функціонує 5 таких навчальних центрів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *