ОСТАННІ НОВИНИ

Петра Олійника запросили на засідання Львівського громадського форуму

|

Сьогодні о 18 годині у приміщенні Українського Католицького Університету відбудеться друге засідання Львівського громадського форуму (ЛГФ), у якому візьме участь новопризначений голова Львівської обласної держадміністрації Петро Олійник. Головне завдання цього засідання ознайомити губернатора Львівщини з пропозиціями форуму та почути про його бачення стратегічних напрямків розвитку Львівщини та праці ЛОДА і те, що він би очікував від ЛГФ – повідомляє прес-центр УКУ.

На зустрічі в УКУ Форум продовжить напрацьовувати теми та механізми. Зокрема цікавитимуться формуванням бюджету та звітністю по його використанню, ключовими кадровими рішеннями, охороною історико-культурного середовища, боротьбрю з корупцією, створенням нових робочих місць тощо. Ціль ЛГФ – розробити механізм, який би давав реальну можливість громадськості впливати на різного роду рішення, які приймає державна влада.

Секретар Форуму, директор інституту Родини та Подружнього життя УКУ д-р Юрій Підлісний розповів про деякі ключові моменти зустрічі, яка відбудеться в УКУ: “Сьогодні дуже важливо розговорити суспільство, розкрити його на діалог. Головне завдання зустрічі в УКУ – показати новій владі, зокрема Петру Олійнику цінність і перспективу діалогу між громадою міста та області і владою. Щоб люди не втратили живе свідчення Майдану Незалежності – народ є джерелом влади. Не може і надалі бути так, що влада приймає якісь кулуарні рішення, а громада мовчить. Ціль такого діалогу – формування повноцінного громадянського суспільства. Перша зустріч в ЛНУ ім. Івана Франка показала, що серед учасників ЛГФ є загальне сприйняття самої ідеї такої громадської ініціативи а також відчуття того, що ЛГФ може конструктивно працювати. Учасниками Форуму вже стали особи, які є дійсно авторитетними в тій чи тій галузі життя області: бізнес, політика, наука, культура, життя Церкви тощо”.

Перше засідання ЛГФ відбулося 3 лютого у приміщенні Львівського національного університету ім. Івана Франка. Ініціатор та патрон Форуму Патріарх Любомир (Гузар). Місія Форуму – максимально наблизити співпрацю місцевої спільноти і влади, діяльно сприяти динамічній розбудові громадянського суспільства, формувати та розвивати демократичні принципи і цінності, заохочувати участь громадян у підготовці політичних та економічних рішень, утверджувати верховенство права задля спільного блага.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *