ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноград на порозі епідемії туберкульозу

|

У Червонограді зберігається загроза епідемії туберкульозу. Так, за десять місяців 2004 року зареєстровано 59 випадків туберкульозу органів дихання проти 45 у 2003 році, – повідомив Західну інформаційну корпорацію головний санітарний лікар Червонограда Ярослав Берекета.

За останні два роки серед випадків туберкульозу до 38,1% зросла питома вага туберкульозу з відкритою формою органів дихання. За словами Я. Берекета, це свідчить про пізнє виявлення туберкульозу і пояснюється несвоєчасним зверненням за меддопомогою людей, які перебувають на заробітках за межами України, а також тих, хто повертається з місць ув’язнення, представників інших асоціальних груп населення (наркоманів, алкоголіків, безпритульних). Упродовж року 18 червоноградців померли від сухот. Виявлено захворювання туберкульозу серед так званого декретованого контингенту (людей, що зобов’язані проходити періодичні медогляди) та серед дітей. Зокрема, у 1997 році на ревакцинацію було скеровано тільки 17,5% дітей 7-річного віку, у 2004-му – 67,0 %.

Сьогодні на обліку в СЕС і в тубдиспансері перебуває 51 осередок бацилярного туберкульозу, одна сім’я – з кількома хворими, 11 – у Соснівці, три – в Гірнику та 37 осередків – у Червонограді. На диспансерному обліку перебуває 1 300 осіб, серед яких 267 хворих з активною формою.

Я. Берекет додав, що в Червонограді гостро стоїть питання переселення місцевого тубдиспансеру, який розміщується у непристосованому будинку в густонаселеному районі міста. При цьому незадовільна матеріально-технічна база не дозволяє медикам виконувати режимні вимоги, передбачені Національною програмою боротьби з туберкульозом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *