ОСТАННІ НОВИНИ

12 осіб врятували під час пожежі житлового будинку

|

12 мешканців житлового будинку на вулиці Міхновських у Львові було врятовано сьогодні зранку завдяки професійним діям пожежників .Як повідомляє прес-центр головного управління МНС у Львівській області, перше повідомлення про сильне задимлення в під’їзді житлового будинку № 26 по вулиці Міхновських надійшло до оперативно-диспетчерської служби головного управління МНС України у Львівській області о 5 годині 47 хвилин.

Не гаючи ні секунди, оперативний черговий відразу направив до місця події чергові рятувальні підрозділи Залізничного району Львова та Львівського інституту пожежної безпеки.

Буквально через дві хвилини після отримання першого повідолення розпочався справжній шквал дзвінків. Мешканці будинку повідомляли рятувальників про те, що вийти з будинку неможливо, щільний дим заповнив всю сходову клітку та інтенсивно просочувався в квартири. Жінки плакали та благали про допомогу.

Перші рятувальні машини прибули за вказаною адресою вже о 5 годині 54 хвилини. На цей момент з вікон квартири на першому поверсі вже виривалося полум’я, дим повністю заповнив сходову клітину, а у відкритих вікон другого поверху стояло близько десятка людей, що благали про допомогу. Кожної хвилини горіння через дерев’яне міжповерхове перекриття загрожувало перекинутися на другий поверх і перетворити будинок у спражнє пекло. Побачивши таку жахливу картину, рятувальники викликали до місця пожежі додаткові сили і розбившись на три групи розпочали боротьбу зі стихією.

Першочерговим завданням рятувальників був порятунок мешканців другого поверху, що стали заручниками стихії у власних помешканнях. За допомогою пожежних драбин з вікон другого поверху бійці МНС під вмілим керівнитвом начальника чергової зміни Головного Управління МНС в області Романа Мончука врятували життя 12 (!) людей, серед яких була 5 місячна дитина. Одночасно із цим рятувальники боролися із полум’ям на першому поверсі будинку. Щільна задимленність та шалена температура змусили рятувальників у спеціальних дихальних апаратах на стисненому повітрі просуватися у палаючому приміщенні практично на колінах. Неподалік від входу у кімнату, серед хатніх речей та старого одягу вогнеборці наштовхнулися на непритомного чоловіка, якого відразу ж винесли на свіже повітря та надали необхідну долікарську допомогу (пізніше 42-рчного Михайла Ульяшова доправили у 8-му клінічну лікарню міста Львова з опіками тіла І-ІІ ступенів та дихальних шляхів ІІІ ступеня).

Коли полум’я вдалося здолати, під уламками перекриття та шаром штукатурки пожежники виявили тіло 51-річної власниці квартири. На жаль, допомога жінці вже була непотрібна – за попередніми висновками експертів жінка загинула ще задовго до прибуття рятувальних розрахунків. За однією із версій, саме вона і стала винуватицею цієї жахливої пожежі. Працівники дослідно-випробувальної лабораторії Головного управління МНС України в Львівській області схиляються до думки, що причиною пожежі стала необережність загиблої при палінні у ліжку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *