ОСТАННІ НОВИНИ

Реалізовуватимуть програму „Школа як осередок розвитку громади“

|

Головне управління освіти і науки Львівської ОДА спільно з Всеукраїнським фондом „Крок за кроком“ реалізує програму „Школа як осередок розвитку громади“ за підтримки Міжнародного фонду „Відродження“ та Фонду Чарльза Стюарта Мопа, – повідомила Західну інформаційну корпорацію заступник начальника головного управління освіти і науки Львівської ОДА Богдана Біляк.

Як заначила Б.Біляк, проект об’єднує дорослих і дітей. Зокрема, центр навчання і розвитку при Борщовицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів працює у двох напрямках: формування інтелектуального розвитку дітей та навчання основ комп’ютерної грамотності жителів села. Організовано навчання на комп’ютерних курсах 30 громадян трьох сіл Пустомитівського району: Борщовичів, Пікуловичів і Ямполя.

Планується, що упродовж 2005-2007 років досвіду роботи шкіл Пустомитівського району та Бродівської гімназії поширюватиметься серед інших закладів Львівщини, для чого залучатимуться тренери Всеукраїнського фонду „Крок за кроком“.

Участь у проекті допомогає школам визначити перелік завдань, які вона зможе зреалізувати спільно зі своєю громадою. „Залучення до проекту представників влади та бізнесу стане об’єднавчим процесом та першим етапом усвідомлення єдності дій, зорієнтованих на державно-громадське управління освітою“, – зазначила Б. Біляк.

Довідка ЗІКу.

Упродовж 2003-2004 років учасниками програми стали сім пілотних закладів та місцевих громад у Донецьку, а також у Київській, Луганській та Львівській областях, які були обрані Радою програми на конкурсній основі.

У Львівській області переможцями конкурсу стали Борщовицька ЗОШ І-ІІІ ступенів Пустомитівського району та Бродівська гімназія ім. І. Труша.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *