ОСТАННІ НОВИНИ

„Державність“ хоче перетворити „Кінопалац“ у центр громадських і політичних організацій

|

Громадське об’єднання „Державність“, до якого входять, за різними даними, від 30 до 40 громадських організацій Львівщини, має намір звернутися до Львівської обласної ради, обласної адміністрації та міського голови з проханням-вимогою передати у користування громадським організаціям Народний дім, розміщений на вул. Театральній, 22. Зараз цей у будинку розташований „Кінопалац“.

Свого часу Народний дім у Львові був збудований коштом міщан. Саме цим фактом керуються представники громадських організацій, які об’єднуються у громадську раду. Як зазначив голова громадського об’єднання „Державність“ Володимир Парубій, львівським громадським організаціям, які живуть активним суспільно-політичним життям, вкрай необхідно мати приміщення, де б вони могли проводити зустрічі й обговорювати актуальні теми.

„Народний дім найбільше відповідає цій меті. Це мав би бути Центр громадських і політичних організацій Львівщини“, – зазначив В.Парубій. Оскільки процес передачі Народного дому може бути тривалим у часі, громадські діячі звернулися до влади з проханням надати їм в тимчасове користування приміщення на проспекті Шевченка,13, де, власне, й був раніше подібний Центр. Однак, декілька років тому, коли головою Львівської ОДА був Степан Сенчук, будинок на проспекті Шевченка передали під бібліотеку, а всі громадські організації, розміщені в ньому, змушені були покинути свої офіси. повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *