ОСТАННІ НОВИНИ

Молодіжні організації не бажають, щоб їх використовували для „галочки“

|

Молодіжні організації не бажають, щоб їх використовували для „галочки“, і заявляють про припинення співпраці щодо формування ради і створення робочої групи, яка б згодом впливала на кадрові призначення в області. Про небажання „молодіжок“ співпрацювати з іншими громадськими організаціями Львівщини заявив в коментарі Західній інформаційній корпорації один з лідерів громадської організації „Чиста Україна“ Тарас Гривул.

Т.Гривул зазначив, що досить багато громадських організацій Львова взагалі жодного разу не чули про ініціативу створення ради громадських організацій чи робочої групи. „Я не знаю, за якими принципами ініціативна група збирала цих людей і кому вигідно саме такий склад представлення громадськості“, – додав Т.Гривул.

„Крім того, виникає момент упередження, воно підсилюється тим, що пан Сендак у суботу на конференції зайняв місце у президії. Це можна шифрувати, але зараз йдеться про головне питання: чи пан Сендак, чи пан Олійник займуть місце голови ОДА. Відповідно, додаткова „розкрутка“ якогось певного політичного діяча накладає на ці збори негативний момент. А молодь тут потрібна для „галочки“, якоїсь легітимізації цього процесу. Тут немає основних гравців молодіжних організацій, якесь вибіркове запрошення, ніби між іншим. Немає й представників політичних партій. Тож не можна заявляти, що це широке громадське представництво“, – заявив один з лідерів молодіжного громадського руху.

Т.Гривул висловив також сумніви, що „старші“ громадські організації є цілком щирими і відвертими. „Спочатку заявляли, що ця громадська рада не претендує на владу, а всі розмови крутяться навколо формування влади. Не контролем за діяльністю влади цікавляться, а впливом на її формування. Складається враження, що організатори або до кінця не знають, або не зовсім щиро представляють свої наміри. Тут зібралося представництво дуже поважних і дуже ідейних діячів, люди дійсно хочуть щось робити, але вони цього не вміють. І від сьогоднішнього дня „Чиста Україна“ не буде брати участі у формуванні цієї ради, друзі з „Пори“ заявили також, що відмовляються брати участь у роботі цієї структури. Нехай ініціатори спочатку визначаться, чого вони хочуть“, – зазначив Т.Гривул.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *