ОСТАННІ НОВИНИ

Народний союз “Українці!” піде на вибори у блоці

|

Новостворена партія Народний союз “Українці!” найймовірніше піде на парламентські вибори в коаліції з іншими представниками правих чи правоцентристських сил. Як повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції член презиції політради НС “Українці!” Антін Радомський, не виключено, що вони зблизяться і з ВО “Свобода”, вихідцем з якого є він та голова союзу Андрій Парубій – “це залежатиме від того, наскільки реально вони впливатимуть”.

Антін Радомський зазначив, що їхніми прихильниками є люди, які змінили свої погляди під впливом помаранчевої революції. Він наголосив, що вони розраховуватимуть не лише на правий електорат: “ми не будемо поділяти людей за мовними ознаками, оскільки після революції самоусвідомлення людей змінилося” – вважає Радомський. До речі, щодо вступу у союз, він повідомив, що обмежень немає, не повідомивши і того, людей якої ідеології вони бачити не хочуть: “Подадуть заяву на вступ і тоді ми будемо її розглядати”.

Щодо фінансування новоствореної політичної організації А. Радомський зазначив, що основна кількість членів – середній клас, які “здатні утримувати організацію, тобто проблем з фінансуванням не виникатиме”.

Для того, щоби Народний союз “Українці!” зміг йти на парламентські вибори необхідно його зареєструвати до 28 лютого. Для цього у всіх областях створено ініціативні групи по збору підписів і, на думку Радомського, їм вдасться назбирати навіть більше підписів, ніж цього потрібно. Так, на Львівщині, збір підписів у якій курує А. Радомський, створено ініціативні групи у всіх районних центрах та в половині міст обласного призначення.

За словами А. Радомського, новостворений союз складається з представників різних організацій та вихідців з різних партій, які мають свою мету. Він наголосив, що це не лише вихідці з ВО „Свобода“, хоча визнав, що зі Стрийського та Самбірського осередків „Свободи“ вийшли всі члени.

Довідка: НС „Українці!“ було створено 29-го січня на установчому з’їзді, на який прибуло 375 делегатів з 19-ти областей. Було прийнято декларацію програмних принципів та статут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *