ОСТАННІ НОВИНИ

„Твоє право” під час виборів проконсультувало більше двох тисяч львів`ян

|

У день виборів (21-го листопада та 26-го рудня) до громадських приймалень Благодійної організації „Твоє право” за консультаціями та допомогою у скаладанні скарг звернулися 2 тисячі 163 виборці, – підсумував під час сьогоднішньої прес-конференції керівник проекту „Правова освіта і захист виборчих прав громадян Львівщини” Андрій Гнида.

Левову частку звернень, які надходили до БО „Твоє право” склали скарги про неточність у списках виборців, про порушення під час проведення передвиборчої агітації та застосування адміністративного ресурсу – маніпулювання з відкріпними талонами. За словами пана Гниди, результатом наданих консультацій стало складання та направлення 194 заяв та скарг до виборчих комісій, правоохоронних органів, органів державного самоврядування та прокуратури, 36 справ було доведено до суду.

Нагадаємо, програма здійснювалася за підтримки Асоціації американських правників з метою захисту прав виборців Львівщини. У рамках програми було створено мережу правозахисних громадських приймалень у Львові, Дрогобичі та Сокалі. Крім того, діяла телефонна „гаряча лінія”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *