Відбулася олімпіада з основ християнської віри

|

Минулої суботии у Львові відбулася олімпіада з основ християнської віри, організована і проведена Патріаршою катехитичною комісією УГКЦ, повідомляє прес-служба Глави УГКЦ. Метою олімпіади було заохотити дітей та молодь поглиблювати вивчення основ християнської віри, пізнавати та впроваджувати віру у своє повсякденне життя та ділитися нею з іншими. Учасниками олімпіади були діти та молодь віком 12 – 17 років всіх єпархій України.

У заключному етапі участь у конкурсі взяли понад вісімдесят учасників. Вони прибули з Бучацької, Івано-Франківської, Тернопільсько-Зборівської, Львівської, Стрийської, Сокальської, Самбірсько-Дрогобицької, Коломийської єпархій і Донецько-Харківського та Києво-Вишгородського екзархатів.

Підсумковий (митрополичий) тур олімпіади з основ християнської віри розпочався із спільної молитви у каплиці Українського католицького університету. Відтак відбувся сам конкурс, який складався із трьох рівнів: тесту, відповіді на запитання, твору на одну із трьох заданих тем. О 15.15 в Архікатедральному соборі Святого Юра організатори та учасники олімпіади молилися подячний Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Глава УГКЦ. Після слів привітання та подяки Блаженнішого Любомира перед всіма присутніми на молитві було оголошено переможців у двох вікових категоріях, яким Глава нашої Церкви вручив цінні подарунки.

Катехитична Комісія постановила проводити такі олімпіади на різні теми кожних три роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *