ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати з „Нашої України” хочуть долучитися до визначення бюджетних пріоритетів

|

Депутати фракції „Наша Україна” у Львівській міськраді викликали причини своєї позиції при сьогоднішньому обговоренні міського бюджету одразу після закінчання пленарного засідання. Основні претензії „нашоукраїнців” стосуються, зокрема, спеціального Фонду розвитку міста.

Більшість з коштів цього фонду запропоновано виділити на реалізацію програми „Вода”, а також на вирішення енергетичних проблем. Депутати вважають, що попри важливість цих проблем, є не менш важливі, які фінансуються недостатньо, вважаючи, що симпатії виконавчих органів до водно-енергетичних проблем не в останню чергу грунтуються на передвиборчих обіцянках мера.

„Хто повинен визначати пріоритети – лише міський голова, чи депутати також мають таке право?“ – задав риторичне запитання Богдан Бедрило. „На нас лежить не менша відповідальність, адже ми всі голосуватимемо за цей бюджет“ – наголосив Андрій Стецьків.

Тривожить депутатів й те, що у бюджеті багато частково недофінансованих об’єктів. Краще зменшити кількість планованих об’єктів, але всі їх здати у цьому році, забезпечивши повноцінне фінансування – вважають вони.

Юрій Кужелюк також звернув увагу, що проектом бюджету передбачено вкладання грошей в основні фонди комунальних підприємств, які, за його інформацією, фактично перебувають в борговій ямі, і не виключено, що невдовзі перейдуть у приватні руки. А, отже, міськрада ризикує інвестувати гроші у чужий бізнес, – вважає депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *