ОСТАННІ НОВИНИ

На ділянці Київ-Львів впровадять швидкісний залізничний рух. До 2015 року

|

Кабінет Міністрів України затвердив концепцію Державної цільової програми впровадження на залізницях швидкісного руху пасажирських потягів на 2005-2015 роки. Про це „proUA“ повідомили в прес-службі уряду. Відповідно до концепції, прогнозованими напрямками швидкісного руху є Київ-Полтава, Полтава-Харків, Полтава-Дніпропетровськ, Полтава-Донецьк, Дніпропетровськ Синельникове-Сімферополь, Київ-Одеса, Київ-Львів.

Реалізація цієї програми дасть можливість протягом 2005-2015 років зв’язати швидкісними лініями столицю України з більшістю обласних і великих індустріальних центрів, збільшити швидкість руху пасажирських потягів до 200 кілометрів на годину, скоротити тривалість перебування пасажирів у дорозі з 6-10 до 3-5 годин, збільшити заповнювання пасажирських вагонів у 1,5-1,8 рази.

Роботи з впровадження швидкісного руху на ділянках загальною протяжністю 2593 кілометри передбачається здійснювати в 2005-2015 роках поетапно. На першому етапі – здійснити комплекс робіт на Київському залізничному вузлі, на другому – у напрямках Київ-Харків, Полтава-Донецьк, Полтава-Дніпропетровськ, на третьому – в напрямках Дніпропетровськ-Сімферополь, Київ-Одеса, Київ-Львів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *