ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців п`яти відомчих будинків обігріли напередодні Різдва

|

Напередодні різдвяних свят вдалося зменшити кількість відомчих будинків, яким не подається тепло, з 39 до 34: включено опалення у будинках ЖКК „Галбуд“. Проблему було обговорено на нараді заступника голови Львівської ОДА Богдан Матолича, на якій, зокрема, йшлося про реалізацію доручення голови ОДА №149 від 7 грудня минулого року „Про виконання заходів щодо покращення стану надання послуг теплопостачання у будинках відомчого житлового фонду“, – повідомили ЗІК у прес-службі Львівської ОДА.

У нараді взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Богдан Маєвський, заступник начальника управління ЖКГ міськвиконкому Іван Квик, директор МКП „Львівтеплоенерго“ Ігор Марчак, директор МКП „Залізничнетеплоенерго“ Мирон Терех, представники управління юстиції, контрольно-ревізійного управління, Антимонопольного комітету, УМВС України у Львівській області, управління у справах захисту прав споживачів, управління праці та соціального захисту населення ОДА, а також керівники ЖЕКів відомчих будинків. Директор та керуючий санацією ДП ЖКК „Укрбуд“, яке на сьогодні є найбільшим боржником, на нараду не з’явилися.

За інформацією Богдана Маєвського, контрольно-ревізійного управління перевірило підприємства-боржники, котрі обслуговують відомче житло: матеріали перевірки скеровано у міськвиконком та судові виконавчі служби.

Богдан Маєвський повідомив, що загалом рівень оплат за тепло збільшився. Водночас сьогодні борг відомчого житлового фонду становить 1,08 млн. грн.: ДП ЖКК (16 будинків) заборгувало 276,3 тис.грн., ДП „ЛАНТ“ ЖКВ (6 будинків) – 264,7 тис.грн., ДП ЖЕК „Електрон“ (7 будинків) – 280,8 тис.грн., інші – 260,2 тис.грн.

За результатами наради Богдан Матолич доручив: управлінню юстиції – активізувати роботу щодо стягнень боргів за спожиту теплову енергію; міськвиконкому – розробити та подати облдержадміністрації програму (на 2005 рік) прийняття на баланс територіальної громади Львова відомчого житла, насамперед тих будинків, які перебувають у найгіршому стані. Окрім того, він розкритикував бездіяльність відомств-боржників та сказав, що наради триватимуть регулярно до часу повного погашення боргів та наданням мешканцям тепла, а також повідомив, що і надалі особисто контролюватиме вирішення цього питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *