ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області буде місцева міліція

|

Рішення про створення місцевої міліції ухвалили сьогодні під час сесії депутати обласної ради. Це рішення прийнято на виконання відповідного закону, прийнятого цьогоріч навесні Верховною Радою України. До складу місцевої міліції увійшли працівники патрульно-постовї служби, управління дорожно-постової служби ДАІ, дільничні міліціонери та працівнки приймальників-розподільників.

В рішенні записано 466,5 штатних одиниць для працівників місцевої міліції, однак їхню чисельність регулюватимуть уже згідно із затвердженими бюджетними коштами, оскільки передбачається, що фінансування місцевої міліції передадуть із державного бюджету до бюджету області. Як зазначив заступник голови ЛОДА Богдан Шкарада, контрольна цифра на утримання міліції у проекті бюджету становить 20 млн. Гривень.

Проект рішення викликав жваві дискусії в середовищі депутатів. Частина з них, зокрема, депутати Василь Пазиянк та Роман Гайдучок мали великі претензії до проекту. Роман гайдучок зазначив, що посилання на певні статті Закону про міліцію є цілком неадекватні, а тому розгляд цього питання треба відкласти. Натомість В.Пазиняк заявив, що цією ухвалою певні міліцейські чини готують для себе запасні аеродроми на майбутнє. Він запропонував не розглядати це питання аж до проведення виборів і призначення нового міністра внутрішніх справ. Натомість депутати Ваврин та Байса в один голос наголошували на тому, що це крок уперед, бо вплив на ці формування мають саме органи представницької влади та місцевого самоврядування і в майбутньому варто їх підпорядкувати саме органам місцевого самоврядування. Відтак депутати таки набрали необхідний 41 голос для того, аби рішення було прийняте. Але тільки після того, як заступник голови Львівської обласної ради Тарас Федак запропонував внести уточнення – що фінасування місцевої міліції проводитиметься згідно із контрольними цифрами, зазначеними у проекті бюджету. До цього рішення про стоврення підрозділів місцевої міліції прийняли 15 із 29 самоврядних громад області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *