ОСТАННІ НОВИНИ

ТВК №120 має клопіт з узгодженням списків виборців

|

Представники Януковича у 120 ТВК відмовляються проводити вибори за списками виборців, які були узгоджені 11 листопада, повідомляє інформаційна служба Комітету національного порятунку Львівщини. Донецькі члени ТВК не хочуть проголосувати за ці списки виборців, оскільки в результаті їх узгодження після першого туру попередньою комісією, із списків було виключено 8 тис. осіб.

Представники Януковича мотивують своє рішення тим, що, на їх думку, після першого туру були виключені особи, які голосували за їхнього кандидата. Тому вони наполягають, щоб голосування проводилося за тими списками, за якими воно відбувалося 31 жовтня. Свої дії донецькі члени ТВК аргументують законодавством, однак вони так і не послались на жодну його статтю, а лише вказуючи, що діють в рамках закону.

Натомість, голова 120 ТВК Людмила Габуда, стверджує, що 8 тис. фіктивних осіб були виключені між першим і другим туром виборів зі списків виборців, оскільки це були зазвичай неіснуючі люди, які жили в неіснуючих будинках або “мертві душі”. За її словами, усі аргументи та спроби представників Ющенка знайти компроміс із донецькими наразі натрапляють на стіну непорозуміння. Питання узгодження списків виборців перенесено на сьогоднішнє засідання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *