ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ не становить загрози для інших Церков України - заява

|

Прес-служба Глави УГКЦ розпосвюдила повідомлення-реакцію на сьогоднішні висловлювання патріарха Московського Алексія з приводу утисків вірних цієї конфесії та щодо його зави про те, що перенсення центру УГКЦ в Київ несае загрозу існуванню УПЦ. Подаємо текст цього документа:

“Сьогодні, 16 грудня 2004 року, Інформаційне агенство „Інтерфакс-Україна” оприлюднило інформацію під назвою „Глава Росiйської православної церкви Алексiй II заявляє, що полiтична криза в Українi посилила утиски православних католиками на заходi країни”. У тексті публікації подано висловлювання Патріарха Алєксія ІІ, які безпосередньо стосуються Української Греко-Католицької Церкви.

Зокрема йдеться про те, що православнi вiруючi у Західній Україні зазнають утискiв за однiєю лише ознакою належностi до Української Православної Церкви Московського Патрiархату. На думку Глави РПЦ, полiтична криза в Українi посилила цi утиски. У відповідь на такі звинувачення хочемо повідомити, що нам не відомий жоден факт, який би підтверджував сказане, як і нема жодних підтверджень утисків вірних УПЦ МП з боку вірних УГКЦ, про які неодноразово заявляли раніше високі достойники Російської Православної Церкви.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *