ОСТАННІ НОВИНИ

Коаліція в підтримку Януковича на Львівщині жива - тому що послідовні

|

Коаліція партій і громадських організацій, створена на Львівщині в підтримку кандидата в президенти Віктора Януковича, продовжує своє існування та діяльність, проте відбулися зміни у її складі, а також в активності її членів у підготовці до виборів 26 грудня. Про це „Контекст-медіа” вдалося довідатися, поспілкувавшись з представниками політичних партій. які входять чи входили до складу коаліції.

Голова ЛОО Партії регіонів, керівник Львівського обласного штабу Януковича Олексій Радзієвський запевнив, що „склад коаліції партій, які підтримали кандидата у Президенти України Віктора Януковича на Львівщині, залишається без змін”.

За словами заступника голови ЛОО партії „Трудова Україна” Володимира Клюса, „позиції з`їзду ніхто не відміняв, отож формально „Трудова Україна” не виходила із коаліції і залишається її членом. „Але на даний час ні я, ні моя команда не працює у штабі Віктора Януковича, тому що ніяких вказівок зі штабу не було. Відповідно, ми займаємось тільки підготовкою до парламентських виборів 2006 року”, ― сказав Володимир Клюс.

Секретар ЛОО СДПУ(О) Ігор Шурма також наголосив на тому, що „рішення політбюро СДПУ)О) є незмінним, отож партія і надалі підтримує Віктора Януковича. „Ми не маємо право відмінити рішення, на якому ми висловили свою підтримку Віктору Януковичу”, ― сказав Ігор Шурма.

Ігор Шурма запевнив також, що члени СДПУ(О) не менш активно приймають участь у виборчій кампанії, ніж це було раніше.

„Ролі розподілені відповідно до повноважень. Я, як заступник голови партії, включений до VIP-агітаторів, які працюють на рівні Києва і, напевно, будуть працювати на рівні регіонів. Вся партійна структура буде залучатися до роботи територіальних, дільничних виборчих комісій, до роботи з спостерігачами, і це є наш внесок по підтримці єдиного кандидата Віктора Януковича”, ― додав Ігор Шурма.

Ігор Шурма переконаний, що політична сила, якщо вона хоче вважати себе серйозною і якщо вона є такою, то вона повинна бути не тільки передбачуваною, але вона повинна бути у обов’язковому порядку послідовною. „Для мене, для людей, які зі мною в партії, такі речі, як відступництво, зрада і тимчасова політична кон’юнктура, вони є несумісними. Тому наша участь у виборчій кампанії на підтримку Віктора Януковича залишається такою самою”, ― сказав Ігор Шурма.

Голова ЛОО НАПУ Володимир Снітинський натомість повідомив, що наразі обласна організація лише визначається щодо своєї позиції у виборах 26 грудня. Чи підтримає НАПУ Віктора Януковича, як це було раніше, ― не відомо.

„16 грудня відбудеться засідання політради Народної аграрної партії, на якому буде вирішено питання підтримки партією того чи іншого кандидата на пост Президента України на виборах 26 грудня, ― повідомив „Контекст-медіа” голова ЛОО НАПУ Володимир Снітинський.

Голова ЛОО НДП Ігор Маковецький підтвердив „Контекст-медіа” попередню заяву партійної обласної організації про підтримку Віктора Ющенка.

„Цю заяву можна розцінювати і як декларацію про вихід із коаліції в підтримку Януковича”, ― сказав він.

28 липня у Львові учасники Форуму політичних партій центристського спрямування Львівщини підписали угоду про створення виборчої коаліції на підтримку кандидата у президенти України Віктора Януковича.

До складу коаліції увійшли представники регіональних організацій Партії регіонів, СДПУ(О), „Трудової України”, „Демократичного Союзу”, НДП, НАПУ, „Відродження”, ХДПУ, а також „Жінки за майбутнє”, та „Солідарність жінок України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *