ОСТАННІ НОВИНИ

Міськвиконком розглянув програму житлового будівництва на 2005-2009 роки

|

Відповідно до програми, яку щойно розглянули члени міського виконавчого комітету, житлове будівництво у нашому місті планується розвинути у чотирьох районах: у Лисиничах, у районі вулиць Варшавської-Підголоско, у житловому районі Збойск (його північній частині) та у Рясному-2. Загальний об’єм житлового будівництва, який може бути розміщений на запропонованих ділянках, складає понад 800 тисяч квадратних метрів. Через брак певних фінансових розрахунків програму відправили на доопрацювання, а потым її винесуть на розгляд сесії ЛМР.

У Лисиничах згідно програми заплановано збудувати багатоповерхові (5, 9, 10 та 14 поверхів) будинки, згальна площа квартир має скласти 350 тисяч квадратних метрів. Крім того, потрібно удосконалити інженерне забезпечення району – переклати мережі водопостачання, збудувати каналізаційний колектор, проклати дві кабельні електролінії та збудувати газопровід. Кошторисна вартість інженерних робіт – 44 мільйони 670 тисяч гривень. У районі Варшавської-Підголоско згідно програми мають розвинути елітне житлове будівництво, там також передбачено будівництво дитячих садків і школи. А у житловому районі Збойск планують збудувати багатоповерхівки (5,9 поверхів), для інженерного забезпечення цього мікрорайону необхідне будівництво позаквартальних мереж водопостачання, каналізаційних колекторів та теплових мереж, будівництво вулиць тощо. У Рясному-2, який виявився у накращому інженерному забезпеченні, планується будівництво 5-9-поверхівок, будівництво садочка, розбудова середньої школи №100 та будівництво 16-поверхівки.

Як запевнив заступник міського голови з питань містобудування та землеустрою Василь Лозинський, незважаючи на зменшення кількості населення Львова, необхідність у новому житловому будівництві все ж таки зберігається. Вона обумовлена в першу чергу через потребу відселення з ветхих та аварійних будинків, через зміну функціонального призначення споруд у центральній частині міста (під офіси та магазини), а також через відносно низький рівень комфорту проживання більшості львів’ян. Адже середня житлова забезпеченість складає 18,5 квадратних метра на одну людину, а це в два-три рази нижче від європейцських стандартів. Кількість осіб, які стоять на черзі для одержання житла у Львовіскладає 37 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *