ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським дошкільнятам бракує місць у садочках

|

Львову бракує дошкільних закладів. Ще 44% дітей міста через брак дитячих груп не мають змоги відвідувати садочки – розповів на сьогоднішній прес-конференції міський голова Львова Любомир Буняк.

Щоб врегулювати проблему, мерія розробила програму, перші результати якої продемонструвала сьогодні львівським журналістам – вони відвідали дитячий дошкільний навчальний заклад №179 під назвою „Зернятко”. Частину приміщень цього садочку з 1992 року донедавна займали орендарі, а тепер там з’явилися нові повноцінні групи та нові місця для дітлахів. Як розповіла заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Романів, щоб звільнити приміщення, довелося проводити компромісну і толерантну роботу з орендарями, які свого часу і врятували пустуючі приміщення від руйнування. „Однак більшість підприємців поставилися до нас із розумінням”, – зазначила вона. Першим кроком до звільнення приміщень садочків від суборенди було те, що мерія не продовжувала її терміни.

Впорядкування садочку „Зернятко” обійшлося містові в 113 тисяч гривень. А загалом на відкриття нових груп місто цьогоріч виділило 352 тисячі гривень. За підсумками року у Львові діють 23 нові групи, а до кінця року мають з’явитися ще 16. Відтак кількість дітей, які відвідуватимуть садочки, збільшиться із 13 тисяч 694 до 14,5 тисяч.

Загалом дитячі дошкільні навчальні заклади у нашому місті відвідують 56% дошкільнят від загальної кількості дітей міста, і 44% через брак вільних місць наразі не мають змоги ходити у садочок. За словами начальника відділу освіти Сихіського району Галини Синицької, лише Сихівському районові ще потрібно близько 20 груп, у які можна було б влаштувати тисячу дітей.

Масово закривати садочки у нашому місті в силу об’єктивних причин почали з 92-го року. Тоді із 175 дошкільних закладів припинили своє існування понад 70. На думку міського голови, ще одним способ, який може вирішити проблему дошкілля, є розвиток приватних садочків. У нашому місті на сьогодні діє лише один приватний дошкільний заклад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *