ОСТАННІ НОВИНИ

Колегія мінпраці у Трускавці обговорила проблеми реабілітації інвалідів

|

Спільне засідання комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів і колегії Міністерства праці і соціальної політики відбулося сьогодні, 6 вересня, у Трускавці на базі Міжнародної клініки відновного лікування. Засідання, що було присвячено темі впровадження комплексного підходу до реабілітації інвалідів та його законодавчому забезпеченню, пройшло за участі солідного київського десанту на чолі з міністром праці і соціальної політики Михайлом Папієвим та головою парламентського комітету Петром Цибенком.

Місце зустрічі було обрано не випадково. Очолювана Героєм України, професором Володимиром Козявкіним клініка є, за словами міністра “взірцем світового масштабу”. Досить сказати, що половина її пацієнтів – громадяни країн Європи та Америки, а особливо багато їх з Німеччини, Австрії та Швейцарії. Недарма ж обов’язкова умова для персоналу клініки – знання німецької мови.

Клініка спеціалізується на лікуванні дітей, хворих на ДЦП (дитячий церебральний параліч), а також інших хвороб, пов’язаних із пошкодженням опорно-рухового апарату. Популярність цього медичного закладу пов’язана насамперед з авторитетом у медичному світі її засновника професора Володимира Козявкіна та розробленої ним ще 18 років тому методики лікування хворих на ДЦП. Показником успішності методики Козявкінр є, наприклад, той факт, що 65 відсотків пацієнтів клініки, що пройшли курс реабілітації, навчаються у загальноосвітніх школах.

“Те, що робиться у цьому центрі – це дійсно прорив в лікуванні цього захворювання, – наголосив голова комітету ВРУ Петро Цибенко. – Мало того, що клініка застосовує принципові інші, сучасні методи лікування. Тут ще й створено всі умови, аби хвора дитина відчувала себе комфортно, зокрема, проходячи весь курс лікування разом з батьками”. Петро Цибенко вважає, що створені в клініці професора Козявкіна умови мають у майбутньому стати стандартом всієї української медицини.

За останні 15 років курс реабілітації за методикою професора Козявкіна пройшли більше 12 тисяч пацієнтів з України та всього світу. Збудована два з половиною роки тому клініка відновного лікування одночасно приймає 110-115 пацієнтів. Курс лікування – 2 тижні. Персонал клініки – 24 лікарі, 68 медпрацівників середнього рівня. Вартість курсу лікування для дитини з України – 1900 гривень. Однак велику кількість маленьких пацієнтів з неповних, або соціально незахищених родин клініка лікує за свій кошт. Зараз будується друга черга клініки, яка дозволить збільшити кількість пацієнтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *