ОСТАННІ НОВИНИ

КВУ фіксує випадки масового виходу з дільничних комісій

|

Упродовж минулого тижня львівський осередок КВУ зафіксував чергову негативну тенденцію цьогорічних виборів – масовий вихід членів і ДВК. Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова правління ЛОГО КВУ Роман Кошовий. “Як ми й передбачали, члени ДВК масово пишуть заяви на вихід з комісій з ряду причин” – сказав він.

За словами Романа Кошового, лише у двох округах 118-му і 119-му упродовж останнього тижня зафіксували близько 100 та 50 заяв про вихід з ДВК відповідно. Особливо часто з комісій виходять студенти. Вони спокусилися на інформацію про те, що за час роботи в комісіях можна буде трохи підзаробити, однак не знали, що оплачуваними в комісіях є лише три керівні посади, а все решта – на громадських засадах. Зрозуміло, що не всі студенти обійняли такі посади, а тому тепер хочуть позбутися непотрібного їм тягаря. З іншого боку, це менше лихо, бо студенти, які потрапили до керівництва, тепере не знають, як їм проводити засідання комісій і як правильно скаладати протоколи цих засідань. Відтак, багато засідань формальнор проведені з порушеннями і перетворюються на збори, які не мають юридичної сили. Крім того, наявність студентів призводить до того, що їх не можуть докликатися на засідання ДВК, внаслідок чого немає кворуму в комісіях і їх засідання не відбуваються. Все це затримує робюоту ДВК – багато з них так і не отримали списки виборців та відкріпні талони, хоча закон регламентує, що це треба було зробити минулого тижня.

Роман Кошовий прогнозує, що вихід членів ДВК з комісій збільшиться і тому рекомендував ТВК позбуватися тих членів ДВК, які не приходять чи ігнорують засідання комісій. “Для ефективної роботи ДВК може складатися і з 12 членів, тому ми рекомендуємо ТВК “очистити” дільничні комісії від таких членів чимскоріше, адже ДВК потрібно проводити засідання” – підкреслив Роман Кошовий. Загалом у Львівській області налічується 2108 виборчих дільниць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *