ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія проти земельних махінацій

|

У нашому місті почастішали випадки, коли з метою безоплатного отримання землі, бізнесмени купляють неіснуюче майно збанкрутілих підприємств, а потім звертаються до міської ради з проханням надати їм у користування землю для обслуговування того майна.

Щоб завадити земельним махінаціям та попередити бізнесменів від покупки неіснуючого майна, заступник міського голови з питань містобудування та земелустрою Василь Лозинський організував львівським журналістам поїздку на один із таких об’єктів, аби кореспонденти на власні очі змогли побачити, як продаються залишки теплиць агрофірми “Квіти Львова”, що біля автовокзалу на Стрийській. Коли фірма збанкрутіла, арбітражний суд назначив ліквідатора, який мав продати майно і повернути гроші кредиторам. Однак, за словами пана Лозинського, майна “Квітів Львова”, яке зараз продають, фактично не існує. “Підприємці, які його начебто купляють потім звертаються до нас з проханням надати їм у користування земельну ділянку – для обслуговування того майна. Це все робиться з однією метою – безоплатної передачі земельної ділянки”, – заявив заступник мера.

Окрім того, за його ж словами, ліквідатор, який представляє інтереси кредиторів, 20 вересня намагався продати на аукціоні землю, на якій розташовавне “майно” колишньої агрофірми. Відтак 25 гектарів було оцінено в 1 мільйон 100 тисяч гривень, в той час як середня вартість одного квадратного метра землі у Львові становить 1,5 тисячі гривень. Міська рада звернулася в прокуратуру і торги не відбулися. “Це чистий кримінал, адже земля належить територіальній громаді Львова” – наголосив Василь Лозинський. Він також не виключає, що продавець і покупець можуть бути в змові. З цією справою мерія звернулася до міської та обласної прокуратури.

Як розповів журналістам начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Богдан Кунтий, дана земля є однією з найпривабливіших земельних резервів, де місто планує розвинути житлове будівництво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *