ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочнеться третій фестиваль національних культур

|

Другого жовтня у Львові вже втретє розпочнеться Фестиваль національних культур, який триватиме тиждень. Як повідомив Західній інформаційній корпорації один з організаторів акції, президент громадської організації “Етнос” Юрій Грех, за формою проведення та задумом Фестиваль буде таким, як і попередній.

Єдиною відмінністю стане проведення фестивалю дитячого малюнку “Рідна культура очима дітей”. Він відбудеться за сприяння Львівської дитячої галереї.

Цьогоріч у Фестивалі національних культур візьмуть участь 22 національні общини, які представлятимуть 10 національностей. Найчисельніше на Фестивалі будуть представлені євреї, росіяни та поляки, а найменше серед його учасників буде литовців та греків. Чеське, словацьке, грузинське та азербайджанське товариства через певні обставини взагалі не братимуть участь у заході. Натомість до Львова прибудуть гості – грецьке національне товариство з Одеси та казахське – з Києва. Такий фестиваль, на думку його організаторів та учасників, допомагає зберігати самобутність народів, які проживають на теренах Львівщини, розвивати їхній творчий потенціал, а також сприяє взаєморозумінню між народами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *