ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівтеплоенерго“ змушений проводити претензійно-позовну роботу

|

Комунальне підприємство “Львівтеплоенерго” не мало можливості розрахуватися з енергетиками через заблоковані рахунки. Ще 31 серпня 2004 року постановою головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мінюсту відкрито виконавче провадження про стягнення з ЛМКП “Львівтеплоенерго” 17 981 717,51 грн. на користь ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України”. Зазначений борг утворився внаслідок неплатежів ще у 2001 році.

“Львівтеплоенерго” здатен би погасити цю суму, якби не безвідповідальність споживачів тепла, та дії, точніше, бездіяльність відділів державної виконавчої служби обласного управліня юстиції, повідомляє пре-служба міської ради.

З метою покращення рівня надходжень заборгованих коштів, теплопостачальним підприємством впродовж останніх років активно проводиться претензійно-позовна робота. Так, станом на 24.09.2004р. ЛМКП `Львівтеплоенерго“ подало позовних заяв до суду на споживачів на суму 49,3 млн.грн, з яких рішенням суду задоволене на суму 34,8 млн.грн. Однак, відділами державної виконавчої служби Львівського обласного управління юстиції прийнято постанов про відкриття виконавчого провадження на суму 8,8 млн.грн (25%), а надходження від виконання постанов становить лише 1 млн.грн (3% від суми задоволеної по судових рішеннях). ЛМКП`Львівтеплоенерго“ неодноразово зверталось у відділ державної виконавчої служби Львівського обласного управління юстиції зі скаргами на недопустимість такого стану справ.

Львівська міська рада вважає, що відділи державної виконавчої служби Львівського обласного управління юстиції не вживають достатніх заходів примусового виконання рішень судів, що прийняті на користь комунального підприємства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *