ОСТАННІ НОВИНИ

Дипломата з Фінляндії цікавить політична ситуація у регіоні

|

Сьогодні в обласній адміністрації відбулася зустріч заступника голови місії Посольства Фінляндії в Україні Піркка Тапіола з начальником головного управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та іноземних інвестицій облдержадміністрації Тарасрм Богоносом, представником МЗС України у Львові В’ячеславом Войнаровським та заступником начальника управління внутрішньої політики ОДА Мирослав Тарнавський. Найбільше дипломата цікавила загальна політична та соціально-економічна ситуація в регіоні – повідомляє прес-служба ЛОДА.

Метою перебування П. Тапіоли на Львівщині є участь у міжнародному фестивалі сучасної музики “Контрасти”. Він зазначив, передвиборчий час в Україні є дуже цікавим. Дипломат повідомив, що у рамках свого візиту до Львова, він уже зустрічався із представниками Комітету виборців України, керівництвом штабів кандидатів у президенти Олександра Мороза, Віктора Януковича та Віктора Ющенка, спілкувався й з керівництвом Львівської мерії. Пан Тапіола наголошував, що європейській спільноті не важливо, хто стане президентом України, але зовсім не байдуже, як кандидат здобуде цю перемогу.

Т. Богонос поінформував іноземного дипломата про те, що за останні роки політичні стосунки на теренах Львівщини стали толерантнішими. А Мирослав Тарнавський розповів, що жодного тиску на політичні партії чи громадські організації владні структури не здійснюють. Одне із завдань управління внутрішньої політики полягає у тому, щоб не допустити порушень Закону України

Фінського дипломата цікавило й ставлення пересічних українців до вступу країн Східної Європи до ЄС. На що Тарас Богонос відпові, що спершу виникали певні складнощі пов’язані з видачею віз, але на даний час цю проблему ліквідовано.

Довідка ЛОДА:

За прогнозними даними у січні-вересні 2004 року обсяг двосторонньої торгівлі Львівської області з Фінляндією складе 4,6 млн.дол.США (0,3% від загальнообласного обсягу товарообороту), з яких 0,06 млн.доларів займає експорт і 4,54 млн.доларів – імпорт. Зовнішньоторговельний оборот зменшився на 3,5 млн.дол. Станом на 1 жовтня 2004 року фінськими інвесторами здійснено капіталовкладень в Львівську область на суму 1100 дол. США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *