ОСТАННІ НОВИНИ

„Сила народу“ пікетувала обласний Апеляційний суд

|

Представники обласної коаліції „Сила народу“ сьогодні втретє прийшли під стіни Апеляційного суду Львівської області, щоби вплинути на рішення кваліфікаційної комісії, яка засідатиме у справі судді Сергія Лєсного. Своїм приходом пікетники закликають членів комісії прийняти виважене рішення щодо дисциплінарного стягнення і не дозволити Лєсному стати членом Апеляційного суду. Два попередні рази, за словами народного депутата Юрія Оробця, засідання зривав сам Лєсний. Сьогодін засідання мало розпочатися о 12 годині.

Пан Оробець нагадав, що ще шостого лютого як народний депутат і голова слідчої комісії на виборах мера у Мукачево він зробив подання з приводу порушення присяги суддею Сихівського суду паном Лєсним у справах щодо мукачівських виборів. „Він зробив так, що їх визнали не дійсними при тому, що підігрував кандидату від СДПУ(о). Він порушив численні рази“, – вважає Оробець. Напередодні президентських виборів, на його думку, всі судді дивляться як буде у Львові і, якщо людина, що порушила судову присягу під час проведення виборів, вийде сухою з води, то „таке свинство може повторитися і на виборах Президента України“ – наголосив Ю. Оробець, а відтак, своїм обов’язком він важає – змусити кваліфікаційну комісію розглянула це питання.

На думку народного депутата Ярослава Кендзьора, таке наполегливе бажання призначити Лєсного одним з керівників Апеляційного суду – ілюстрація того, що влада збирається мати у Львові надійного суддю, через котрого можна буде вирішувати проблеми майбутніх президентських виборів, визнання недійсними, зняття того чи іншого кандидата.

З шостого лютого кваліфікаційна комісія не може зібратися, то немає кворуму, а два останні рази Лєсний не з’являвся. „До сих під кваліфікаційна комісія не приймала рішення за відсутності Лєсного, але сьогодні я вимагатиму це зробити, бо це вже абсурдом“ – наголошує Оробець. До речі, за його словами, цього понеділка справу Лєсного хотіли провести у Вищій раді Юстиції. „ Хотіли там прийняти рішення, що він не винен, але до честі ради Юстиції, вона відхилила таку пропозицію“ – повідомив народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *