ОСТАННІ НОВИНИ

Активістів “Пори” знову затримали

|

Цієї ночі о 23 годині праціники “беркуту” затримали двох активістів Громадянської компанії “Пора”, як розклеювали наліпки “Кучмізм — це Я.” та “Кучмізм — це…”. Як повідомляє прес-служба “Пори” після кількагодинного простоювання перед райвідділом, їм вдалося звільнити своїх колег.

Твердять, що “Порівців” було доставлено в Шевченківський райвідділ Львова, а доки вони чекали, міліціонери знущались над затриманими, наліпивши одному з них на обличчя наклейку “Кучмізм — це Я.”, а також погрожували повідомити про їхню громадську активність адміністрацію ВНЗ, в яких вони навчаються, та зробити все, щоб їх відрахували.

Хлопцям інкримінували агітацію проти влади, хоча вони клеїли суто інформаційні листівки типу “Кучмізм — це Я.”. Ці листівки ні до чого не спонукали та не були спрямовані на образу чиєїсь гідності. Властиво, міліціонерам знову ж таки було важко вигадати законні підстави для цього затримання. Після того інші активісти зчинили шум під дверима райвідділу, хлопців визволили. Їм інкримінували 152 статтю із Кодексу про Адміністративні Порушення та штраф розміром в три неоподатковувані мінімуми, однак після інтенсивних телефонних дзвінків та пробивань з вулиці правоохоронці випустили затриманих, не вимагаючи від них сплати жодних штрафів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *