ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина недостатньо співпрацює з Казахстаном – Олександр Сендега

|

Учора голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Амангельдом Жумабаєвим. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, основною темою розмови стала необхідність розвитку торгово-економічних відносин. Сендега наголосив, що теперішня співпраця є недостатньою.

За його словами, за 9 місяців 2004 року зовнішньоторговельний оборот Львівської області з Республікою Казахстан складе лише 2,3 млн. дол. США або 0,1 % від загального обсягу зовнішньої торгівлі області, до того ж цей обсяг майже повністю складає експорт (0,5% від загальнообласного експорту), а імпорт практично відсутній. Оскільки іноземні ринки перенасичені, саме країни СНД, на думку керівника області, є потенційними торговими партнерами у реалізації українських товарів.

На думку Амангельда Жумабаєва, перспективною може бути співпраця у рекреаційно-оздоровчій сфері, при умові достатнього інформування казахів про такі оздоровчі курорти як Трускавець. О. Сендега просив Почесного Консула Казахстану у м. Львові Володимира Кожана шукати нові напрямки співпраці між Львівською областю та Казахстаном, які були б корисні обидвом громадам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *