ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі погрожують влаштувати голодування біля штабу Януковича у Львові

|

Приблизно триста вчителів львівських шкіл пікетували сьогодні приміщення Будинку вчених, де розмістився обласний виборчий штаб Віктора Януковича. Таким чином вони домагалися привернути увагу до проблеми виплати їм заборгованості за 57 статтею закону “Про освіту”, згідно з рішеннями судів Львова.

Як зазначив один з лідерів освітян Андрій Соколов, вчителі вимагають віддати їм зароблене саме від прем’єра, бо той під вибори постійно підвищує як не зарплатню, то пенсії, а відтак може одним телефонним дзвінком вирішити проблеми вчителів. Андрій Соколов проигрозив, що у разі, якби виплати не були відновлені протягом тижня від часу цього пікету, то вчителі розкладуть під штабом Януковича намети і розпочнуть безстрокове голодування вже під антиянуковичівськими гаслами.

Педагоги неодноразово кричали ганьба, особливо після того, як лідер незалежної освітянської профспілки Франківського району Марія Перепуст оголосила нові тарифні ставки вчителів після вересневого підвищення зарплати. За її підрахунками, навіть досвідчені вчителі отримуватимуть на руки трохи більше 200 гривень, а молоді спеціалісти – й того менше.

До пікетувальників вийшов керівник обласного штабу Януковича Олексій Радзієвський, якого також зустріли криками “ганьба!”. Однак довідчений боєць компартійного фронту не здригнувся і довів свій спіч до кінця, запросивши делегатів від пікетувальників до себе на розмову. А принагідно розповів про всі успіхи уряду Януковича в царині підняття зарплати і виплати боргів не лише вчителям. Щоправда, серед натовпу це зхвату не викликало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *