ОСТАННІ НОВИНИ

До опалювального сезону Львівщина готова на 90 відсотків

|

Господарство області готове до початку опалювального сезону на 90% – зявив на сьогоднішній прес-кнференції голова ЛОДА Олександр Сендега. За його словами розпочати опалювальний сезон вже сьогодні готові міста Городок, Стебник та Самбір. Найгірше до роботи в осінньо-зимовий період підготувався Дрогобич, Борислав, Миколаїв, а також Самбірський та Сколівський райони.

Є зауваження до підготовки міської господарки у Львові. Невчасна подача тепла або зрив опалювального сезону загрожує відомчому житлу військових. Тому керінивництво області разом із міським головою запланували зустрітися з керівником Західного оперативного командування та з окремими керівниками підприємств (“Укрбудом”, “Галбудом” та підприємством “Текстиль”), щоб особисто з’ясувати ситуацію. “Тими підприємствами, де виявлять порушення, займеться прокуратура”, – заявив Олександр Сендега. Загалом в області є більше 15% житлового фонду, яке належить відомству.

Окрім того, є проблема із рівнем розрахунків. За словами керівника області, господарство того чи іншого міста готове до опалювального сезону відрповідно до рівня розрахунків. Адже технічна готовність господарства – висока. Є зауваження до розрахунків за спожите тепло у Дрогобичі, Бориславі, та Миколаєві, а також у Сколівському та Самбірському районах. “До першого жовтня міські голови та керівники районів мають знайти систему розрахунків”, – розповів Олександр Степанович.

Загалом до роботи в осінньо-зимовий період господарство області готове на 90%. Спецтехніка, яка працюватиме взимку, – готова на 88%. У підземні сховища закачано 9,7 мільярдів кубометрів газу. На думку О.Сегдеги, його гарантовано вистачить на весь опалювальний сезон. Проблема лише в платі за нього. На сьогодні теплопостачальні організації розрахувалися за газ на 83%, а розрахунки за електропостачання становлять більше 100%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *