ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Великої Британії прибув до Львова

|

Сьогодні у Львові з робочою поїздкою перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Роберт Брінклі. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної адміністрації, посол уже зустрівся з головою ЛОДА Олександром Сендегою. Крім цього, передбачено зустрічі з керівництвом міста і участьв урочистостях з приводу ювілею реабілітаційного центру “Джерело”.

На зустрічі посадовці обговорили питання виборчої ситуації на Львівщині, вплив розширення Євросоюзу на регіон та перспективи двохсторонньої співпраці. Олександр Сендега, зокрема, повідомив, що не зважаючи на специфічність Львівської області, котра завжди вирізнялась активною позицією в політичних баталіях, ситуація в регіоні за місяць до виборів залишається стабільною.

Щодо вступу Польщі в ЄС, то керівник області зазначив, що Львівщина як прикордонна область намагається максимально використати своє геополітичне розташування. Зокрема, область налагодила тісну та результативну співпрацю з прикордонними регіонами Польщі, а за кількістю залучених польських інвестицій область займає одне з перших місце серед регіонів України. Олександр Сендега розповів гостю, що більшість керівників воєводств Польщі вже заявили про свою активну участь в IV Економічному форумі, що відбуватиметься на початку жовтня у Львові.

Під час зустрічі Роберт Брінклі також цікавився співпрацею з Британською Радою, яка має тісні зв’язки з Львівщиною у галузі освіти. Відзначивши, що контакти з Британською Радою налагоджені добре, керівник області закликав поглибити співпрацю і в галузі економіки та запросив англійських підприємців на Інвестиційний ярмарок. “Ми готові підписати угоду з регіонами Англії, організувати спільну акцію за участю львівських та англійських бізнесменів аби активніше співпрацювати у сфері економіки”, – підкреслив Олександр Сендега. Окрім того, він зауважив, що адміністрація постійно супроводжує та опікає іноземні інвестиції, що реалізуються на Львівщині. Підтвердженням цього є добрі відгуки німецьких інвесторів, котрі за останній рік значно активізували свою діяльність в регіоні.

За попередніми розрахунками у січні – вересні 2004 року зовнішньоторговельний оборот товарів підприємств та організацій Львівської області з Великобританією склав 29,1 млн. дол. США (1,8% від загального обсягу міжнародної торгівлі області). Обсяги експорту товарів з регіону до Великобританії становлять 16,5 млн. дол. США (3,5% від загального експорту). У той же час імпортовано в область товарів на суму 12,6 млн. дол. США (1,1% від загального імпорту). Порівняно з відповідним періодом 2003 року зовнішньоторговельний оборот зменшився на 6,7 млн. дол.США або на 18,7%. При цьому експорт збільшився на 5,1 млн.дол.США або на 44,7%, а імпорт зменшився на 11,8 млн.дол.США або 48,8%. Позитивний баланс зовнішньої торгівлі області з Великобританією складає 3,9 млн. дол. США.

Станом на 1 жовтня 2004 року за прогнозними даними інвесторами з Великобританії в економіку області внесено інвестицій на суму 27,0 млн. дол. США, що становить 7,7 % від загального обсягу залучених в економіку області інвестицій (загальний обсяг іноземних інвестицій складе 350,0 млн.дол.США).

Загалом за участю англійського капіталу на території області утворено 34 підприємства. Серед найбільших підприємств є АТ “Кредит Банк Україна” (банківська діяльність), СП “Галка ЛТД” (виробництво кави та кавонапоїв), СП “Галев-Ресурс” (виробництво м’ясожирових продуктів), СП “ПластРесурс” (виробництво пластмасових виробів), СП “ЗахідУкрГеологія” (геологічна розвідка), СП “Інтергал” (роздрібна торгівля), СП “Грамед” (виробництво дифузійних розчинів), СП “ЮрОкПлюс” (переробка шкірсировини), СП “Східно-європейська подорож” (туристична діяльність), СП “Європа нафта і газ” (пошук і розвідка корисних копалин), СП “НТОН” (швейне виробництво), ТзОВ “Яблуневий дар” (виробництво соків), ТзОВ “ТанкТранс” (транспортні перевезення).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *