ОСТАННІ НОВИНИ

Томас Дайн розповідав про радіо „Свободу“ львівським студентам

|

У студентському клубі ЛНУ ім. Івана Франка відбулася зустріч президента “Радіо Свобода” Томаса Дайна зі студентами університету. Здебільшого слухачами були студенти старших курсів факультету журналістики. Під час зустрічі пан Дайн охарактеризував своє бачення свободи і несвободи в Україні, розповів про проблеми, які має „Свобода“ з трансляцією свого продукту в нашій країні та виклав студентам своє бачення демократичної України. Усі сьогоднішні зустрічі Т. Дайна пов’язані з його першим приїздом у Львів і зі святкуваням 50-річчя радіо „Свободи“ в Україні.

Зараз програми радіо „Свобода“ можна почути в семи містах України, проте здебільшого це відбувається на коротких хвилях. За словами пана Дайна, вони спробують відновити трансляцію і на FМ хвилях, але їм у цьому зважають. Так президент нагадав недавню історію з відмовою у трансляції “Свободи” на радіо “Довіра” та “Континент”. Щодо ситуації в медіапросторі України Томас Дайн наголошував на недостатній свободі та недемократичності, зазначивши, що більше половини ЗМІ тримають провладні люди. “Україна далі залишається нашим головним болем” – ввадає він. Навіть мусульманські країни, за його словами, мають більший рівень свободи, ніж ми. Водночас пан Дайн зазначив: “Коли зубожілі ЗМІ наймають на роботу зубожілих журналістів, легко може розвинутися корупція”.

Радіо “Свободу” транслюють у дев’ятнадцяти країнах 30-ма мовами. Найбільшу аудиторію, за словами Дайна, вони мають у Росії, Афганістані та Ірані. “Доки в Україні бракуватиме свободи – радіо буде з вами” – пообіцяв Т. Дайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *