ОСТАННІ НОВИНИ

Облдержадміністрація перевіряє підприємства-боржники по зарплаті

|

Ліцензійна рада управління містобудування та архітектури ЛОДО здійснює перевірки підприємств–боржників зарплати щодо дотримання ними ліцензійних умов – повідомляє прес-служба ЛОДА. Вже анульовано ліцензії п’яти таких підприємств.

Як повідомив начальник інспекції держархбудконтролю Ярослав Гутовський, за результатами перевірок ліцензійна рада прийняла рішення про анулювання ліцензії 5-и підприємств–боржників зарплати, у цілому заплановано до 1 жовтня здійснити перевірку 119 суб`єктів будівельної діяльності, з яких 67 боргують зарплату своїм працівникам. Особливість поточної перевірки – те, що на підставі виданого Держбудом України доручення, вона здійснюється також щодо підприємств, які отримували ліцензію в Держбуді і яким раніше вдавалось уникати жорстких санкцій з боку місцевих органів Держархбудконтролю.

Аналіз діяльності, проведений інспекцією Держархбудконтролю у Львівській області засвідчує, що підприємства будівельної галузі – хронічні боржники заробітної плати, деформують ринок праці та створюють соціальне напруження в суспільстві. Показник заборгованості зарплати у більшості випадків вказує також на нездорову ситуацію у підприємстві в цілому і зокрема щодо виконання основної функції – проведення будівельних робіт з дотриманням умов, на яких видавалась ліцензія. З огляду на це, за дорученням заступника голови ОДА Степана Лукашика, здійснюються перевірки підприємств–боржників зарплати щодо дотримання ними ліцензійних умов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *