ОСТАННІ НОВИНИ

Гендиректора та головбуха НПК “Галичина” розшукує податкова міліція

|

Гендиректора та головбуха НПК “Галичина”, проти яких тиждень тому порушили нову кримінальну справу за звинуваченням в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, розшукує податкова міліція, повідомив сьогодні під час прес-конференції перший заступник голови ДПА у Львівській області Станіслав Коваленко. За його словами, слідчий, який веде справу виніс постанову про примусове приведення гендиректора комбінату Гусакова та головного бухгалтера Герича на допит, бо вони переховуюються від слідчих податкової.

У зв’язку із тим, що підозрювані посадові особи переховуються, податкова буде ініціювати лист до суду, аби їм змінили міру запобіжного заходу на арешт, сказав Станіслав Коваленко.За його даними, із 421 млн . гривень донарахованих НПК платежів, 210 млн. складають власне пряма несплата, а решта – штрафні санкції. Він повідомив, така пильна увага саме до Дрогобицького нафтопереробного пов’язана з тим, що це найбільша кримінальна справа, пов’язана із ухиленням від сплати податків, порушена ДПА у Львівській області.

С.Коваленко також повідомив, що попередня кримінальна справа, порушена ще улітку 2002 року, перебуває на розгляді в Самбірському місцевому суді, однак її розгляд затягується, оскільки обвинувачені регулярно не приходять на засідання. Крім того, є ще й цивільна справа – тут уже комбінат вимагає у судовому порядку скасувати донарахування, здійснені податковою після перевірки 2002 року, які становили 184 млн. гривень.

Загалом же управління міліції ДПА у Львівській області цього року порушило 230 справ, пов’язаних із ухиленням від сплати податків, із яких 14 – із сумами збитків, що перевищують 1 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *