ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільше членів ДВК запропонував штаб Віктора Ющенка

|

15 вересня закінчився термін, коли кандидати у Президенти України могли подати свої кандидатури до дільничих виборчих комісій. Найбільше на Львівщині подано кандидатів від В. Ющенка – 4168, штаб В. Януковича представив 4070 осіб, О. Мороза 3016, П. Симоненка 507 та А. Кінаха – 2409. Інші кандидати, за словами керівника інформаційно-аналітичного відділу ЛОГО КВУ Назара Бойка, або не подали своїх представників, або ж ці подання незначні. Є випадки, коли одна людина фігурує, як член від кількох кандидатів відразу, лише у Дрогобицькому окрузі зареєсторовано 57 таких випадків. Не виключено, що цих людей просто викреслюватимуть зі списків – повідомив Н. Бойко сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, загалом кандидати у президенти запропонували більше 54 тисяч осіб – кандидатів у члени дільничих комісій, на виборчій дільниці не може бути більше двох представників від одного кандидата. Усіх цих людей до 25 вересня, згідно з законом, мають перевірити і з’ясувати від кого ці люди, проте, на думку Н. Бойка, якщо буде багато випадків, коли одна людина фігуруватиме як представник від кількох кандидатів – їх просто виключатимуть зі списку, не маючи змоги перевірити, на чиє ім’я ця людина писала заяву. Випадки, коли одна людина була записана від кількох кандидатів, траплялися в Городку та Дрогобичі. За інформацією деяких кандидатів цих випадків буде близько двохсот.

Зараз є певне непорозуміння в ТВК міста Дрогобич (123 виборчий округ). У ніч з 15 на 16-те вересня невідомі проникли до примішеня ТВК і викрали чотири заяви-подання від довіреної особи В. Ющенка, таким чином кількість поданих осіб від цього кандидата скоротилася від 306 до 302, проте зараз цю справу розслідують. На цій ж ТВК змінили голову, проте ні заступник, ні секретар, за словами Бойка, наразі його не бачили.

За кількістю поданих людей штаб В. Ющенка може претендувати на 497 керівних посад в ДВК, штаб Януковича на –488, Мороза 360, Кінаха 285 та 53 – Симоненка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *