ОСТАННІ НОВИНИ

Борги із зарплати скоротилися на 45 млн. гривень

|

Заборгованість із заробітної платні скоротилася з початку року на 45,3 млн. гривень і становить зараз 50,8 млн. гривень повідомив сьогодні під час селекторної наради з питань виплати заборгованостей голова обласної адміністрації Олександр Сендега.

Як повідомляє прес-служба ЛОДА, Найбільші борги (28 млн. грн.) залишаються у промисловості, а саме в добувній, обробній та виробництві електроенергії, газу і води.

7,3 млн. грн. боргів не погашено у сфері операцій з нерухомістю, дослідження та розробки, де найбільшим боржником залишається НДРІ – 4,9 млн.грн.

На третьому місті за кількістю заборгованості (5,9 млн.грн.) – транспортна сфера, а саме в автошляховому та міському транспорті.

Серед найбільших підприємств-боржників “Автонавантажувач”, завод радіоелектронної апаратури, “Львівприлад”, де сума заборгованості перевищує 1 млн.грн.

До речі, 42% усіх загальнообласних боргів припадають на місто Львів. Натомість, 100% погашено борги у Мостиському районі.

За словами начальника обласного управління статистики Семена Матковського, успішно ліквідовують борги у Буському, Миколаївському, Кам’янко-Бузькому, Городоцькому та Радехівському районах.

За словами керівника області, з 1 жовтня окремий моніторинг щодо погашення заборгованості із заробітної плати проводитиметьмя також серед підприємств-банкрутів.

Присутній на селекторній нараді прокурор області Євген Блажівський зазначив, що в області з причин невиплати працівникам заборгованої заробітної плати відкрито 110 кримінальних справ, але і надалі по цих справах так і невиплаченими залишаються 10 млн.грн..

Євген Блажівський попередив районних прокурорів про заходи дисциплінарного впливу щодо тих посадовців, які не справляються з обов’ язками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *