ОСТАННІ НОВИНИ

Львів до зими технічно готовий, та як завжди бракує коштів

|

До початку зимового періоду місто практично готове, наразі, за словами першого заступника міського голови Василя Кравціва, є непорозуміння з боржниками, проблеми з застарілими котельнями та бракує коштів для ремонту ТЕЦ-1, але і це до початку сезону спробують вирішити. Вже з першого жовтня тепло подаватимуть до пологових будинків, лікарень, шкіл та будинків, які мають стовідсоткову проплату, іншим, аби отримати в будинки тепло, доведеть виплатити борг – повідомив під час прес-конференції директор ЛМКП “Львівтеплоенерго” Ігор Марчак.

За словами Василя Кравціва, наразі в місті є сто котелень, розміщених у підвалах, десять з них вже ліквідовано і будинки обладнано новими котельнями, і працюють над переобладнанням решти. Щодо ТЕЦ-1 він зауважив, що минулого року вони вклали у неї шість мільйонів і 2,5 цього року, проте нещодавно двічі виходило з ладу обладнання. До зимового періоду доведеться поставити два нових апарати, відтак, на сесії міста ставитимуть питання про виділення коштів на один аппарат, а другий проситимуть, аби купили за рахунок області.

Заступник міського голови з питань житлового господарства Ігор Базарник повідомив, що вже виконано 90% всіх ремонтних робіт, підготовлено 68% будинків та переобладнано сім з 19-ти котелень. Проте, І. Базарник наголосив, що для нормального ремонту катастрофічно бракує коштів, оскільки львів’яни заборгували 10 мільйонів поточних коштів, а без стовідсоткової проплати вони не зможуть забазпечити всіх теплом вчасно. Протягом року на боржників було подано близько дванадцяти тисяч заяв до суду, але розглянули лише більше 8 тисяч 424 заяв, а проплачень взагалі мізерні кошти.

Загальний борг, який мають львів’яни – 21 мільйон гривень, найбільшим боржникам тепло, за словами пана Марчака, не подаватимуть, доки вони не розрахуються. Наразі претенденти на затримку подачі тепла військові будинкоуправління №1-4 Львівського КЕЧ, гуртожиток лікарні швидкої медичної допомоги, будинки “Галбуду” та ще кілька – сума заборгованості на цих об’єктах становить більше п’яти мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *