ОСТАННІ НОВИНИ

“Кучма за допомогою нафти намагається зліпити більшість” – Олекса Гудима

|

Аби врятувати більшість Президент України Леонід Кучма вніс зміни до своїх попередніх указів, згідно з якими вертикально інтегрована нафтова компанія, створення якої планувалося на базі ВАТ “Укрнафта”, буде створюватися на базі НАК “Нафтогаз” – заявив народний депутат, член парламентського комітету з питань ПЕК, голова ЛОО УНП Олекса Гудима, повідомляє прес-служба УНП.

За його словами: “Однією з причин розвалу більшості у Верховній Раді стала нафта та нафтопереробні заводи, зокрема спроба створити на базі відкритого акціонерного товариства “Укрнафта” вертикально інтегровану нафтову компанію, що і спричинило вихід депутатів із більшості”. Відмову від створення вертикально інтегрованої компанії на базі “Укранафта” Гудима розцінює як “спробу зліпити більшість до купи за допомогою нафти”.

Водночас, Гудима вважає, що на цьому тлі “заяви Віктора Януковича та Юрія Бойка про зниження цін на нафтопродукти в Україні є, як мінімум, необґрунтованими та популістськими”. “Гарною ілюстрацією “ефективної” енергетичної політики уряду” депутат вважає те, що тисячі киян не мали змоги заправити свої автомобілі 95-м бензином на заправках через його відсутність – бензину не було ні за низькими, ні за високими цінами; подібна ситуація спостерігається в інших регіонах України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *