ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 600 львів’ян пройшли походом на річницю зникнення Гонгадзе

|

Понад 600 львів’ян зібралося сьогодні о шостій вечора біля монумента Шевченкові, аби вшанувати пам’ять загиблого чотири роки тому журналіста Георгія Гонгадзе. Люди приносили із собою свічки , ставили їх на постамент пам’ятника і запалювали. Щоправда, з траурного мітингу захід плавно перейшов у політичну площину.

На вказувало хоча б те, що організатори –ЛОО УРП „Собор“ – слово першим надало не матері Георгія Лесі Гонгадзе, а політичним провідникам штабу Віктора Ющенка – Петрові Олійнику та Ярославу Кендзьору, які звинуватили в мерті журналіста теперішню владу, яку Ярослав Кендзьор обізвав „терористичною“.

Мати журналіста Леся Гонгадзе під час виступу заявила, що повністю згодна зі словами депутата. „ Я повністю приєднуюся до слів пана Кендзьора, бо він висловив моє ставлення до цієї влади“ – сказал Леся Гонгадзе. За її словами, тільки в такій державі як теперішня Україна, влада може затівати цинічну та брутальну гру – „гру людськими кістьми“. „ Це аморально, коли я не можу поховати останки свого сина по-християнськи“ – наголосила Леся Гонгадзе.

Після закінчення мітингу-реквієму його учасники пройшли пішою ходою центром Львова – від оперного театру до прокуратури області, тримаючи запалені свічки. Пікетувальники вимагають від прокуратури знайти вбивць журналіста і віддати винних до суду та засуджують заятягування у розслідуванні цієї резонансної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *