ОСТАННІ НОВИНИ

Юрко Кох презентував “Смарагдовий жмуток казусів від вельми цікавих людей”

|

Під час книжкової ярмарки відбулася презентація нової книжки “Смарагдовий жмуток казусів від вельми цікавих людей”, яку упорядкував маляр, графік та книжковий дизайнер Юрко Кох. У книжці зібрано цікаві ідіотичні випадки з життя журналістів, художниців, письменників, музикантів, науковців та інших відомих людей. Ідея створення книжки зародилася рік тому, сам процес, за словами Юрка Коха був теж кумедним. Тож не дивно, що все це не обійшлося і без вдалого фінішу – сьогодні на презентації було лише дві книжки – решта ще просто не приїхала.

Автор повідомив, що минулого року відразу після Форуму він з видавцем, Андруховичем та Винничуком сиділи в кав’ярні і видавець погодився на створення подібної книжки. Після цього цікавим людям надсилали пропозиції описати ідіотичний випадок з життя. Попередньо планували, що це буде лише один том, але сталося так, що автор має вже більше ста творів від різних людей і буде три книжки: смарагдова, коралова і бурштинова (за кольором обкладинок). Серед авторів, які оповідали про свої казусні історії: Малкович, Прохасько, Возняк, Герасим’юк, Забужко, Жадан та інші.

У книжці збережено авторські висловлювання і авторську етику, практично не змінено і правопис. “Це хіпово анархічний проект, його, мабуть, колись мали б видати бубабісти. Але тепер це зробив я” – зазначив Кох. Попередньо планували видати книжку для забави у обмеженому колі людей, але тепер, на думку Юрка, книжка може стати популярною, бо там багато написано одними мистцями про інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *