ОСТАННІ НОВИНИ

Розпочав роботу Форум видавців

|

Сьогодні розпочинає роботу 11 Форум видавців – найбільший і найпрестижніший книжковий ярмарок в Україні. За попередніми даними, він уже зібрав 1400 учасників, серед яких понад 500 представників різних гілок видавничого бізнесу – від пиьсменників до власне видавців та літературних критиків. Уже також остаточно відомо, що почесний гість ярмарку Паоло Коельо таки буде на цьому зібранні, бо він успішно дістався до України і побував у Києві.

Цьогорічний форум показує трошки інший напрям руху. Замість усталеного кілька років тому місця зібрання видавців для обговорення своїх бізнесових та галузевих проблем він поволі, але невпинно перетворюється на великий промоційний центр книговидання. Яскравим прикладом цього є те, що число розмаїтих заходів цього року удвічі перевищує минулорічні і становить приблизно 150 “одиниць”. Окрім згадано Коельо, “родзинками” Форуму стануть фестивалі польскої та російської книги, які проводяться вперше. Причому, на обох фестивалях будуть присутні справжні зірки сучасної польської та російської літератури – Ольга Токарчук, Анджей Стасюк з Польщі чи Макс Фрай, Лев Рубінштейн з Росії. Врешті організатори фестивалю російської книги обіцяють привезти до Львова знаменитого рок-мена Боріса Гребенщікова, який презентуватиме свою книгу “Сни о чьом то большом”.

Минулого року Форум відвідало приблизно 50 тисяч осіб. Знаючи книжкові апетити львів’ян, можна не сумніватися, що цього року їх буде аж ніяк не менше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *