ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрився літературний фестиваль “СКРИПТИ/INSCRIPTIS-2004”

|

Сьогодні у Львові відкрився другий літературний фестиваль “СКРИПТИ/INSCRIPTIS-2004”, у якому беруть участь відомі українські та польські літератори. Як повідомив під час відкриття один з організаторів дійства Назар Гончар, завдяки співпраці з Форумом видавців, цьогорічний фестиваль зміг значно розширити представництво – замість трьох літераторів з Польщі, які були на минулорічному фестивалі, цього року приїхало аж дев’ять авторів, серед яких одна з найкращих сучасних польських письменниць Ольга Токарчук.

До речі, уже сьогодні ввечері, всі бажаючі зможуть побачити та почути її разом зі станіславівським автором Тарасом Прохаськом у театрі імені Леся Курбаса. Окрім О.Токарчук з Польщі прибули Богдан Задура, Богуслав Кєрц, Анджей Сосновскі, , Маріуш Гжебальскі, Марцін Гамкало, Клара Новаковска, Кшиштоф Сівчик, Марта Подгурнік, та Агнєшка Вольни-Гамкало. Натомість з українського боку маємо Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Назар Гончара, Назара Федорака, Віктора Неборака, Тараса Прохаська, Мар’яну Савку та Маріанну Кіяновську, Андрія Бондара, Отсапа Сливинського та Галину Крук.

Назавтра в Органному залі філармонії на вулиці Бандери заплановано презентацію літературного бюра з Вроцлава – з цього міста походить більшість польских митців, які прибули на фестиваль, а у п’ятницю в цьому ж залі відбудеться презентація Антології української поезії в польських перекладах.

За слвоами назара Гончара, передбачаєтсья, що наступні фестивалі будуть присвячені болгарській та австрійській літературам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *