ОСТАННІ НОВИНИ

Театр імені Курбаса експериментуватиме у Каїрі

|

Львівський театр імені Леся Курбаса перебуватиме З 20 до 30 вересня у Єгипті, де покаже свою виставу “Марко Проклятий або Східна легенда” на Каїрському міжнародному фестивалі експериментальних театрів.

На конкурс львів’ян запросили вдруге. Вперше вони мали взяти участь у фестивалі три роки тому, але не знайшли коштів для поїздки.

“Як спогад маємо лише буклет фестивалю трирічної давності, де є фотографії нашої вистави “Благодатний Еродій”, яку ми мали повезти в Каїр, – розповів режисер театру імені Леся Курбаса Володимир Кучинський. – Вчора ми нарешті знайшли гроші на цьогорічну поїздку – її погодився профінансувати Львівський штаб кандидата у президенти Віктора Януковича. Ми також зверталися до інших людей, зокрема у Міністерство культури та мистецтв України, до міської влади Львова, приватних установ, але нам могли допомогти хіба що адресами людей, які б теоретично погодилися дати необхідну суму – 2,5 тис. доларів США.

Відбирає театри на цей фестиваль Міжнародне журі. На початку 90-х років в Україні це робило Міністерство культури, але через два роки організатори імпрези вирішили припинити таку практику, бо їх не задовольняв вибір офіційної України. Каїрський міжнародний фестиваль експериментальних театрів відбувається уже вп’ятнадцяте. Цього року у ньому візьме участь 43 країни, дві третини з яких – не з арабського світу, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *