ОСТАННІ НОВИНИ

У Журавно вшанували пам`ять Миколая Рея

|

Сьогодні у смт. Журавно Жидачівського району представники консульства Республіки Польща у Львові вшанували пам’ять творця польської літературної мови Миколая Рея.

У центрі смт. Журавно, на площі Степана Бандери, де знаходиться місцева ратуша, відбулось вшанування пам’яті видатного поета, філософа та творця польської культури Миколая Рея. В урочистостях, окрім Генерального консула Республіки Польща у Львові Веслава Осуховського, віце-маршала Сенату РП Йоланти Даниляк та консула Марека Малюхніка, взяли участь голова Журавнівської селищної ради Ярослав Колос та заступник голови Львівської ОДА Володимир Герич.

Ярослав Колос розповів, що “польський поет, якого вшановують як поляки, так і українці, народився на території Журавна в далекому 1505 році. В недалекому майбутньому, 4 лютого 2005 року, ми будемо святкувати 500-річчя від Дня народження Миколая Рея. Поряд з ратушею, на якій висить пам’ятна дошка польському поету, знаходиться вулиця Миколая Рея. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять нашого мешканця та польського творця”. Як зазначив Марек Малюхнік, наступного року у приміщенні ратуші заплановано відкрити музей пам’яті Миколая Рея, повідомляє Західна інофрмаційна корпорація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *