ОСТАННІ НОВИНИ

“Укргазвидобування” впроваджує технології горизонтального буріння свердловин

|

Дочірня компанія „Укргазвидобування”, що входить до складу НАК „Нафтогаз України”, розпочала останній етап буріння унікальної нафтової свердловини із горизонтальним стволом на Яблунівському газоконденсатному родовищі. Впровадження технології горизонтального буріння надасть можливість оцінити перспективи видобування вуглеводнів у складних геологічних умовах.

Буріння свердловини №152 Яблунівського родовища розпочалося в березні цього року та буде закінчено у листопаді. Це перша в Україні свердловина, яка має глибину по вертикалі понад 3 500 метрів. та довжину ствола 4 200 метрів. Довжина горизонтальної частини свердловини №152 складає близько 400 метрів. Горизонтальне закінчення свердловини дозволить збільшити зону видобутку у десять разів, повідомляє пре-служба „Укргазвидобування“.

На сьогодні ДК „Укргазвидобування” пробурила 3 451 метр свердловини №152. До робіт по завершенню буріння свердловини, зокрема, її горизонтальної частини, буде залучено провідну сервісну компанію „Шлюмберже” (Франція). Це надасть можливість провести навчання фахівців Компанії, та в подальшому проводити буріння горизонтальних свердловин власними силами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *